PERHATIAN!
jom ramai-ramai LIKE page Espiranza D'hearty :)
Espiranza D'hearty: May 2012 Espiranza D'hearty: May 2012

25 May 2012

video utk yg tersayang...





salam,,hye kwn2...
video ny xsberapa sangat pon,,tapi sebagai ingatan dekat korang....hehe..dan mengisi masa yang tersangat lapang...pape pon sorry sgt2 laa ea..sume gamba lme2 kot...dah lme sgt xjmp korang sume...taon ny dgr2 sume kwn2 dr mesir balik an...harap2 dapat jumpa dgn sume laa..tp tu pon xdpt nak pastikan...

walaupape pon,,aku dekat sini nak doakan yg terbaik untuk semua yer...
luv u'all very strong..


p/s:sebelum tgok video ni..korg boleh laa pause lagu blog nie atau pon korg slow an lagu dkat video tu...sory laa banyak sgt lak lgu...hehe...

Kalau Anda Suka Like laa :)

22 May 2012

~~duhai hati bersabarlah..




pesanan diriku buatmu hati yang amat aku sayangi,,

DUHAI HATI,,
sungguh keadaanmu tak tenang kini,,
sungguh perasaanmu bercelaru sekarang,,
meskipun kau sangat berserabut..
tapi BERSABARlah....

DUHAI HATI,,
hanya kita sahaja berkongsi apa yang kita rasa,,
hanya kita yang tahu apa yang berlaku,,
namun tenanglah,,
kita akan bersama-sama menempuhnya,,
tanpa kau,,aku tak kuat..
& tanpa aku,,xde sape boleh lakukannya..

DUHAI HATI,,
kadang-kadang aku pon xrela semua ini berlaku,,
tapi Allah tetap menguji kita,,
tapi tak terfikirkah kau wahai hatiku,,
bahawa yang kita ini sangat dikasihinya??
kerna ALLAH itu Maha Mengetahui & Maha Adil..

DUHAI HATI,,
lakarlah senyuman dibibirmu,,
walaupun perasaanmu sangat sakit,,
meskipun kau rasa sangat sedih,,
& kau rasa kau taklah sekuat mana dan sangat rapuh..
tapi kau mesti sedar dan ingat,,
masih ramai lagi yang insan yang tak sekuat kamu..

DUHAI HATI,,
jangan sesekali kau berdendam dengan sesiapapun,,
kerna sekali kau berdendam,,
kau akan berasa sangat sakit,,
relakanlah mereka melakukan apa sahaja..
kerna aku sentiasa disismu untuk menyunting semangat
agar kita sama-sama kuat..

DUHAI HATI,,
kau sangat pedih dan kecewa,,
bila kau dimarah,,
bila kau dimaki,,
bila kau disalahkan,,
tp jangan sesekali kau membenci semua itu,,
kerana itulah satu teguran buat dirimu,,
agar kau mengetahui kesilapan yang kau lakukan,,
kerna kita sering terlupa apa yang kita buat.,,


DUHAI HATI,,
tahukah engkau?
begitu ramai yang menyanyangimu...
begitu ramai yang xsanggup melihat kau bersedih,,
& begitu ramai yang amat menyanyangimu syg..
kuatlah dikau,,untuk mereka...
jangan sesekali kau mengalirkan airmata mu dihadapan mereka...
kerana aku xrela melihat kerisauan dimata mereka,,
biarlah mereka beranggapan  yang baik sahaja,,
agar mereka tidak tahu apa yang kita rasa...

DUHAI HATI,
ingatlah baik orang terhadap kita,,
lupakan jahat orang terhadap kita,,
lupakan baik kita terhadap orang lain,,
ingatlah jahat kita terhadap mereka,,
agar kita selalu memunasabah diri menjadi lebih lebih baik..


pesanan terakhir untukMu..
~Bila orang KUTUK,kita senyum..  
~Bila orangFITNAH,kita diam..   
~Bila orang MINTA MAAF,maafkan saja.. 
~TAPI bila orang buat baik jgn lupa doakan untUk dia JAZAKALLAHU KHAIRAN... 



Kalau Anda Suka Like laa :)

21 May 2012

Alhamdullilah~~result


assalamualaikum n selamat petang...
uhh,,setelah penat lelah jawab final exam beberapa minggu yg lepas.. akhirnya terjawab gak hasilnya...mmg sgt2 laa takot waktu nak tgok result tu taw x...mne xnye,,perasaan dah bercampur2 waktu tu... takut+cuak+excited dan macam2 lagi rase laa ader...

sy juga merupakan antara org t'awal yg tgok result...almaklum laa sy ni mmg xde kje kat umah ni selain on9 24 jam.. jd ble dgr result dah keluar agk t'kejut gak... so try2 laa g dkat laman web PSIS... tp xbole pon...aikk..n tbe2 je de sorg senior ny ckp kat wall dy,,spe2 junior yg xdpt tgok result lagi dy bole tlong...oo..mst laa sy anta org nye yg excited nak taw result an.. Ya Allah,,mula2 tgok result tu sgt2 laa xsngka... saya AKJ ag semester 5 ny.. ALhamdullilah..~~ senyum smp ke telinga rasa nye masa tu...trus mintax tlong check lagi sorang..sape punya yer...?? hehe.. BF saya laa...

& tahniah utk awk yer...yg sama2 mningkat semester ni...dan awak juga org pertama yg saya bagi taw result ni taw selain mak saya...hehe..tgh2 org tu sibuk jual bunga di konvo..kena kacau dgn saya...haha..sorry laa yer...


mmg xsangka juga laa...sbb nye final haritu xsesenang yang disangka... agak susah laa,,walaupon sume bole buat... ditambah pulak dgn markah PB yg rendah2 berbanding kwn2 kelas..uhhh,,mmg harapan utk AKJ rasa2 mmg tipis laa...ewah...tp mmg bersyukur sgt2..Alhamdullilah..

semester ni juga adalah semester paling busy dgn pelbagai program & aktiviti... utk pertama kali ny sy terlibat secara langsung dgn kelab,,program2...serta dengan semester yg pendek,,nth sempat ke tok stdy.. klas yg byk xganti dan last2 minit...lg seminggu nak exam,,still masih lg kelas...bahkan mlm2 minggu exam pon de kelas lagi...tp tu laa semangat dr lecturer yg patot dipuji.. betapa kerisauan mereka bila kami nak exam an...terima kasih banyak2 dr kami...jasa2mu sentiasa dikenang.... ^_^

nak  tgok result saya...jeng2..
klik dekat sini



untuk kwn2 juga terima kasih kerana membantu,,xkira apa cara sekali pon..dengan mengajak saya stdy sama2...klau xdiajak mmg laa mcm mne ntah stdy nye an...aish.saya ni sgt2 pemalas org nye..berbaloi2 laa xtdo sblom exam,,smp sakit2 kepala kan...harap sem depan kte sme2 dapat result yg gempak2 yer... tahniah juga tok mereka2 yg mendapat result yg gempak2 serta ada yg turut meningkat resultnye.. mereka yg menurun dr sebelum ni,,jgn sesekali putus asa yer kwn2,,.kami sentiasa ada utk memberi bantuan dkat korg.. kita ada satu semester je lagi utk sama2 wat yg terbaik... all the best..
skrg masa utk fokus utk semester dpn...chayok3..xlupa utk kwn2 yg amik short sem... selamat maju jaya.. ^_^
thank sgt kwn2 yg wish...sy sntiasa doa an tok korg juga..

tahniah tok kwn2 yg AKJ,,seramai 7 org..


Kalau Anda Suka Like laa :)

18 May 2012

~~mood gembira

salam & selamat ptg..
uhh,dah bce tajuk kan,,tulis situ mood gembira,,,
so spe2 nak bce kne gembira la...hehe
sbb nye kami masih lagi dalam kenangan percintaan..ewah...
an awak...entry ny masih lg utuk cik abg tersyg...
jeng jeng jeng...

hmm,,sebenarnye saya xtaw nak tulis pe jer...sbb entry sblom ny dah luahkan pon..sbb cik abg kte suh tambah..so saya buat laa juga..tanda kasih syg an..haha..tp jgn cari yg lama ok..sy dah simpan dah.. thnx pada si dia sbb bce luahan hati saya... ^_^

jd entry ini pon hampir sama juga lak kenangan2 saat manis kte bersama...

nak mula gak sebelum kapel,,bhase apakah yg kami guna..???lalala..hahaha... mst laa pkai ak ko...an2..mula2 ber'aku' 'kau'...pastu 'saya''awak'..tp mula nya just gurau2 je an saya awak tu..xsgka awk pkai betul2 lpas tu...tp xan saya,, ber'aku'ko' lak an dgn awk...jd saya pon ikot laa pkai gak...pastu tbe2 bole pkai 'mcuk2'...ehh,,mne dtg nth pnggilan tu ea..sy pon dah lupa..hahaha 


haa,,tp sy diberi tugasan aw oleh si Dy...ape ea...kejut bgun subuh...mak aii,,pelik sbnarnye..npe sy kne kjot pg2...tp sy buat je aw.. sy call smp laa org tu bangun..ble dy dah angkat,,sy trus letak...hahaha..tbe2 kne tgur lak,,nape saya call xckp pape..ble dy angkat sy letak..nme pon kjot jer..mne laa sy taw.. ^_^ ..konon nya org tu ckp,klau dgr suara br la semangat nak bangun...cehh,,yela tu..

haa,,saya tibe2 t'ingat 1st date ngn awak..mase tu blom ag kaple...just kwn2 jer...asal nye mmg saya xnak kuar pon sbb tkot t de org serang ke kan...ceh..hehe...tp ble de org tu smp merajuk an..kuar laa gak..kte kuar g Pavillion an awk.. n awk ckp nak bwk sy jumpa mak awk..ingat an awak main2 jer..banyak kali ckp jangan...tp sbb an awk pkai kete mak awak,,awak kne amik mak awk blik keje laa an...jumpa gak...srius kelu xterkata... sepatah mak awak tanya,,sepatah laa saya jawab...nak wat mcm mana kan,,saya ny pemalu org nye...hehe..siap suh singgah umah lagi,,tp waktu tu pon dah ptg an,,awak nak kne anta sy balik bangi ag..kecian awk...n thanx..

pengalamn yg sy xlupa waktu tu juga bila kte tgok wayang citer xbest...opss,,salah saya... mmg saya yg pilih cite tu,saya nak tgok citer hantu kononnya...apa ea..haa,,cite SERU...dah tu boleh plak kte berdua je dlm wyg tu....mak aii,,srius xpnh tgok wayang mcm tu... betapa borink an cite tu...kah3.. ingat waktu tu nak kuar jer,,tp membazir plak duit org yg belanja tu an...soryy awak..


julai 2011
hehe,,untuk bulan ny mst laa awak ingat an.,.klau x,,sy ketuk kepala awk nnt...ny an bulan kelahiran saya..& masa ny kte dah kapel pon an,..tp awak lambat anta msj dkat saya taw masa ny... saya harap sgt awak org prtama yg wish taw...tp xpe2,,awk wish pagi2 saya nak g praktikal tu...ok laa dr xde langsung..tp awk nak taw x,,mlm tu sy tgu awk wish smp tido pon xlena...haha..tp awk masih hutang hadiah dkat saya an...haa,,taon ny kne gandakan lah nmpak nye...ewah,,demand x saya..xde laa saya gurau je k..hehe..tp klau dapat pon best gak awk....huhuu..(xtaw malukan)

november 2011
haa,,ny plak bulan kelahiran awk an..mlm 21 nov 2011, tepat pkul 12.00 a.m... saya dah semangat nak anta msj kat wak taw...bgus an saya...hehehe,,,jgn mara lak.(puji diri sendiri)..hehehe..sy pon de wat entry tok awk... happy birthday.. tanda ingatan saya pada awak n sebagai hadiah....huhu...  n saya harap awak suka..n mst laa jwapn nye yer...ny gak 1st entry saya psl awk... ^_^


dan xlama lps tu kte nak abis LI pon an...maknenya xlama lagi saya dpt jumpa awk laa an..,,hehehe...

yee,,akhirnya awak balik KL gak..selepas bbrapa bulan di Kedah tu..huhu.. kte jmp lagi..kali ny awak bagi saya baju t-shirt...thanx u awk... balik tu sy trus cuba taw,,kononnya nak tgok laa muat ke tak an..awak mmg pandai pilih laa....smp tido pon saya xbukak baju tu... tu mkne nye sy rindu kat awk laa... huhu..

hmm,,tp saya xpernah lagi bg pape dkat awk an..sorry ye..sy xtaw nak bagi pe laa awk...apa kata awak teman kan saya yer..bole saya taw taste awk mcm mne.. saya pon nak bagi pape kat awk wat kenangan.., ^_^..


dating???walaupon satu klas,,kami xde dating2 taw... just jeling2 pndang2 jer... ewah... haha... tp mustahil plak xjmp langsung an.. slalu laa mkn same2,,lepaskan rindu n borak2 laa..xkira laa kat mne pon,, kafe k.. kdai abc k... n nak abis sem 5 aritu,, ktorg de laa g pantai... si dia kata nak culik saya..haha...g tgok k'indahan alam an..n gamba ckit2..tp saya xde gmba nye lak...

opss,,punya laa ckp xtaw nak tulis apa an td..tbe2 dah jadi karangan pendek laa..haha...nak wat mcm mne an...dulu saya pernah jadi johan cipta esei taw...hehehe...k laa,,rse ny je laa dpt saya tulis...tp saya  masih harap dr awak gak tok post pape pon sbnrnye...xkira laa mcm mne skali pon n dkat mne2 jelaa...xkira laa kat blog ny @ tmpt lain...yer awk.. 



Kalau Anda Suka Like laa :)

17 May 2012

~~setahun sudah..


salam n hye..awak..


entry kali nie saya tulis khas tok awak & sya..
haa,,nak taw ape?
sbb gnap stahun kte "bercinta"
17 mei 2012..
wee,,,hehe..


actually,,kat sni xde pape sgt pon nak cerita...tp adalah... ^_^...mungkin benda yg xpernah saya cerita dkat awak...& lebih senang perasaan sy terhadap awak...opss,,ttop muke(malu)*ngada2 jela...haha...
jeng2 cerita nye bermula disini.....
haha,,sy ingat mula kte kwn n mesej2...waktu tu sy suh awk beli sampul surat an... sy xtaw nak sruh spe n wlpon sy sndri xpnh ckp ngn awk an.. tp saya beranikan diri call n mesej2 awk... tye bole ke x.. pastu ktorg ciap bg duit lebih aw sbg upah awk belikan..tp awk pulngkan balik duit lebihan nye.. sy tye awak,,npe pulangkan blik,, tu sbg upah... n selamba je awak ckp klau nak bg upah belanja mkn la...haha.. sy pkir 2 or 3x gak laa..tp sbb awk dah susah pyh blikan an..so sy stuju jela mkn ngn awk tp bkn sy yg byr.. awk yg byr de laa..pape pon thanx yer...so lps tu kte trus msj n contx..tp yg best nye kwn ngn awk ny,,awk jujur..sbb awk suka,awk pujiklau xsuka pon awk ckp jer...haha..n awk ckp awk profesional,,ingat x..kononnye laa.. sy simpan ag taw msj2 dlu tu...wekk.

haa,, nak ingat balik masa awal2 kte c0uple dlu..awk nak taw x,,waktu mula org taw kte kapel..de org yg pesan kat sy psl awk..tp sy wat xtaw je..bg saya,,klau betul pon perangai awak dulu mcm tu xsmstinya awak xbole brubah an..sy still terus an dgn awk..nth laa,,sy lg percayakan awak..tp sume tu dah lps...sy dah bktikan sy masih bertahan dgn awk.. n saya happy je.. ^_^

hahaha... awak taw x mula2 tu sy ada skit janggal dgn cara awak...sbb sy terbiasa bebas xpernah g mana2 ckp or pape pon..tp awal mulakan bende tu..tp sy suka..!sbb trase awak aik berat sgt...& saya mula belajar ikot cara awak..dan awk sndiri taw an,,sblom ny sy pernah couple skali jer,,awak yg kedua..tp bkan saya nak beza2 kan pon...cuma sy nak ckp,,sy xde byk pngalaman...dan saya xtaw lain org lain cara...dan awak berbeza sgt dia..sbb tu sy xtaw n janggal..sorry yer...haa,,awk ingat tak masa awak merajuk dgn saya psl call tu...hehe.. sy sbnrnye xsuka ckp dalam telefon,ag2 br kapel ngn awak masa tu...sy xtaw nak ckp apa laa n lebih kpd malu....saya ag suka msj,,tp awk lak suka call..alamak terbalik lak...tp itu bukan masalah an... tp xsgke laa masa tu awak smp mrjuk dgn saya... 3 hari xcontx taw... pdahal kte br kapel..aish...tp dah lepas sume tu pon...hehe..

uhh,,xlme lps tu kte jalani LI lak...ag laa kte terpisah jaoh,,, awk nun di Kedah dan saya di Shah Alam... perghh,,jaoh nye laa sy rse..dah terpikir dah wktu tu,,6 bln xjumpa taw... tp awk wat kjutan je an.. bole dtg jaoh2... thanx u awk.. mst laa ske sgt waktu tu... wlpon sy ptot nye kne kje ari sabtu,, tp awk dtg jaoh2 xkan saya nak keje gak... hehe.. tp walau jaoh,,awak dekat dgn hati saya...sgala msalah sy cerita dgn awak.. awak ada waktu sy susah dan senang..kdg2 saya rse mnyusahkan awak pon ada taw..tp thanx sgt awk...


semester br msuk,, kte bergbung klas lak yer...wee,,ske sgt taw...sbb dpt tgok awk hari2...lalalala... sem baru,,awak dgn perangai baru & semangat baru..mmg saya pelik gak awal2...lagi2 awk xcite pape pon dkat saya... tp awak cerita juga,br sy phm,..dont worry,,sy slalu bersama awak klau itu yg terbaik utk awk yer.... saya taw bkn sy je plik ngn awk,,dyorg pon sama,..kdg2 dyorg tye..sy diam jelaa..sbb sy dah taw n saya pon dah janji dgn awak an..

awak nak taw x,,walaupon kdg2 awk terlalu aktif dlm kelas tu,, smp mcm2 soalan awak tye dkat lecturer.. tp tu laa yg bagi semangat dkat saya taw..yelaa,,sy tgok awk smgat,,tak kan plak saya yg xbersemangat.. haha.. kdg2 smp dyorg tye saya,,"pkwe spe laa tu",, "afiq tu kenapa?" sy just senyum jer,, sbb sy xmalu pon awak buat mcm tu..sy lg bangga... tp ble awk tbe2 senyap,,sy pon pelik gak..haha. klau awk perasan sy suke msj awk time klas fiqh,,sbb klas tu je awk xde... sy slalu suh awk bg smangat kat sy time test,quiz n exam...hehe..penting aw semangat dr awk tu...

oppss,,gado??org kata adat bercinta laa gado2 an... tp saya xbiasa sbnarnye..sbb sblom nie saya xpnh gado2 dgn ex sya..tp ttap kena tinggal..haha..dah jodoh saya dgn awak kot.. sy sbnrnye pling tkot klau gado dgn awak...yelaa,,tkot xbertahan..tp kte dah genap setahun an..so xbaik bruk sangka,bak kata awak..tp sy suka cara awak selesaikan masalah..sbb awak an selesaikan haritu juga,,xkira pkul bpe pon an...haha..tp kte xpnah gado besar pon an.. tp pape pon sy xsuka ble awk ckp awak dah penat...awak penat ke layan saya..alahai,,sy byk mnyusahkan awk yer..sorry laa.. an awak selalu tye sy,,"sanggup ke dgn awk" ye mmg saya snggup.. tp kdg2 sya yg rse nak tye awak je..awk snggup ke trima sy..tp sy xbrani laa..tkot bole buat kte gado.. sbb tu sy xpnh ckp pape kat awk.. pernah satu tahap ble awak ckp awk penat,, sy nak je ckp..sy mnyusahkan awk jer...baik lepas an saya jer...aish..tp mst laa sy yg xnak..cuma ckp dlm hati jer mcm tu..xnak laa sy ckp kat awk lak... sbb sy syg awk..
uhh,,pnat dah sy luahkan...sorry laa selama ny sy xmampu terus terang dekat awak...


p/s: wlpon de beberapa perkara sy xpnh bgtaw awk,,tp itu xmksud saya xpercaya or xsayang awk..tp xsemua mampu diluah dengan kata-kata....apa yg penting adalah hubungan kte kekal lama yer awk...
saya sayang sangat awak... ^_^,..klau awk dah bce,,sy harap sgt awk bg respon yer...xkisa laa msj sy k..kat fb sy ke...huhu..sy just nak taw awk ske k x..klau x..sy bole buang post ny...







Kalau Anda Suka Like laa :)

10 May 2012

kata hikmah~~nasihat

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ ~~"

salam & hai...
tiba2 hari ny, sy rasa nak isi entry dgn kata-kata hikmah...dan bagi sesiapa yang berkawan dgn saya di FB, msti taw yang saya sering post kata2 nasihat untuk diri sndri atau org lain berbanding post luahan perasaan..tujuan saya adalah lebih kepada munasabah diri sendiri..dan hari ini saya trasa nak kongsi sekali dalam blog ni dgn kawan-kawan... mungkin saya sendiri copy & paste dr org lain..hehe.. tp rasa nye xsalah kte sama2 sharing..


  • "Tiada siapa yang paling pandai dan paling bodoh di dunia ini kerana setiap yang pandai itu boleh menjadi bodoh dan setiap yang bodoh itu boleh menjadi pandai."

  • Sahabat umpama KOMPUTERawk ENTER dlm hidup saya,  saya SAVE awk dihati, ; awk FORMAT segala masalah saya& krn itulah..    tak mungkin saya DELETE awk dr MEMORY saya~~ :)

  • Orang yang paling rugi adalah Orang yang tidak mempunyai Sahabat..dan yang paling rugi daripada itu adalah Orang yang mensia-siakan sahabat yang telah di cari itu"-saidina Ali-

  • ~Bila orang KUTUK,kita senyum..  ~Bila orang FITNAH,kita diam..   ~Bila orang MINTA MAAF,maafkan saja..  ~TAPI bila orang buat baik jgn lupa doakan untUk dia JAZAKALLAHU KHAIRAN... 

  • “Kita mesti pastikan hari ini adalah milik kita kerana kita belum pasti adakah hari esok kita masih diberi peluang.”

  • Jika ingin tahu akhlak sebenar seseorang, lihatlah dia sewaktu dia sangat marah; # Jika ingin melihat kehebatan akhlaknya lihatlah dia sewaktu berurusan dengan orang yang mencerca & membencinya..

  • Jika ingin lihat keadilan mindanya dan kebaikan pola pemikirannya, lihatlah cara dia berbincang dengan pandangan berbeza dengannya. . . ♥ ♥

  • Buat Sahabat Ku :-   Bila ada orang MENASIHATIMU, BUKAN bermaksud mereka LEBIH BAIK,   ;Bila ada orang MENASIHATIMU, BUKAN bermakna mereka LEBIH 'ALIM',  Bila ada orang MENASIHATIMU, BUKAN bererti mereka MENUNJUK PANDAITETAPI semata-mata kerana mereka itu MENYAYANGIMU dan mereka MENGINGINKAN yg TERBAIK buat dirimu..:)

  • " Bencilah kesalahannya, tp jangan dibenci orangnya,betulkah kita sudah mampu begitu? pada saudara, pada keluarga, pada para sahabat yang dicinta? saat mereka terkhilaf,betulkah kemaafan kita telah tertakdir mengiringi takdir kesalahan mereka? tapi itulah yang sedang diperjuangkan,dalam setiap ukuwah dan cinta, dalam setiap ikatan yang Allah jadi saksinya.. :)

  • "KEBENARAN itu tidak perlu PEMBELAAN karena dia akan MEMBELA dirinya sendiri."

  • "Hidup Biar Berjasa...Mati Biar Beriman...Berfikir Biar Berilmu...Berbicara Biar Berbahasa...Bergaul Biar Beradab...Berakal Biar Berakhlak...

  • Yg Miskin Jgn Dihina...   Yg Kaya Jgn Disanjung...   Yg Lemah Jgn Dipijak Yg Berkuasa Jgn Dijulang...   Taburkan Budi Dan Kasih Sayang Di setiap Perhentian.Sebelum Tibanya Kita Di Perhentian Yg ABADI "....

  • Bila orang mencaci,,Kita cuma senyum..  Bila orang menghina..Kita cuma senyum..  Bila orang memfitnah..Kita cuma senyum tak perlu berkata apa-apa..   kerana Allah sentiasa disamping kita..

  • setiap masa yang berlalu akan meninggalkan 1001 kenangan yang tidak akan di lupakan. 

  • Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah...~~

  • ❝Tidak semua SENYUMAN bererti GEMBIRA.. Kadangkala senyuman menjadi PENUTUP bagi hati yang TERLUKA..❞

  • kalau sedang B'GEMBIRA janganla kau lupa siapa kau SEKARANG..&  kalau sedih jgnla kau ingat siapa kau DAHULU...sbb ALLAH x pernah SEsekali tinggalkan kita semua..>>(^_^)

  • berusaha & berdoa itu yg terbaik...   bkn hnye b'doa meminta tanpa tidak melakukan apa2..

  • HARTA BOLEH DICURI SEDANGKAN ILMU TIDAK BOLEH DICURI <<<(^_^)>>>

  • Setiap hari adalah hari yg baru,   Setiap hari timbul pelbagai pemikiran yg baru,  Setiap hari ada perasaan yg baru,   Apa yg kita fikirkan semalam belum pasti sama dgn apa yg difikir hari ini Hakikatnya...kita juga menjadi orang yg baru setiap hari...  ♥ Semoga hari ini lebih baik dari semalam ♥

  • JANGAN PUTUS ASA DAN JANGAN PULA KECEWA TETAPI OPTIMISLAH , SESUNGGUHNYA ALLAH BESERTAKU , ALLAH AKAN MENOLONGKU , ALLAH YANG AKAN MEMBERIKAN KEBAHAGIAAN KEPADAKU DAN ALLAH LAH YANG MEMELIHARA DAN MELINDUNGIKU”..  Jalani hidup ini dengan apa adanya dan dengan rela dan bersenang hati....

  • ~~ JANGAN BIARKAN HAL2 KECIL MEROSAKKAN DIRI DAN HARI KITA~~

  • "YA ALLAH, sempurnakan cahaya kami & ampuni kami sesungguhnya KAU Maha Kuasa atas SEGALA sesuatu."   ♥ dan KAU sempurkakanLAH hari2 yg bkal kami lalui dgn KETENANGAN..

  • "JAUHILAH sifat buruk sangka, kERana SEBAhaGIAN dari prasangka itu DOSA." 

  • Kalau dicaci, jangan dimaki ....Tapi ucaplah alhamdulillah kerana tidak luak kita oleh caci dan maki. Sungguh kata2 itu kembali kepada si pencaci. Bertindaklah dengan bijak dan hikmah, bukan dengan amarah dan nafsu.

  •  Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR.  Teman yang paling akrab adalah AMAL.  Pengawal peribadi yang paling waspada adalah DIAM.  Bahasa yang paling manis SENYUM ^_^  Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK.

  • "..Perkara yg telah ditakdirkan untukku pasti aku dapat walaupun aku lari daripadanya, dan perkara yang ditakdirkan bukan untukku pasti aku tidak dapat walaupun aku bersusah payah untuk mendapatkannya.."(Abu Hazim Al-Makki)   *bersyukur pada setiap pemberiannya,,pasti ada hikmah...~~

  • Tiada ibu, tiadalah kita...   tiada Ayah, tiada juga kita...   *tanpa mereka siapalah kita...

  • duit yg banyak bukan jaminan...TETAPI setiap org memerlukan duit..~~

  • kita boleh bersabar dalam meletakkan harapan, kerana kesabaran itu mengajar kita erti kehidupan... ~~ (^_^) 

  • "Bersabar dgn keluarga adalah kerana kita merasai CINTA..  Bersabar dgn kerenah org lain adalah kerana kita rasa HORMAT...  Bersabar dgn diri sendiri adalah kerana kita ada KEYAKINAN dan   bersabar dgn dugaan Allah, ialah kerana KEIMANAN" ....

  • Kawan sejati ambil berat macam seorang IBU ,   marah macam seorang AYAH ,   bergurau macam ADIK-BERADIK dan   ; menyayangi lebih daripada seorang KEKASIH .. ♥

  • ~✿..JANGAN mudah MENILAI ORANG,   kamu tidak tahu apa yang telah dilaluinya..   kamu mungkin MENDENGAR CERITANYA,  tetapi kamu tidak tahu APA YANG DIRASAKAN oleh HATINYA..✿~

  • ~Setitis kesabaran itu lebih mahal harganya dr berjuta-juta wang di dunia ini..& ia belum mampu membeli sebuah kegembiraan...~

  • sabar itu indah...~~

  • .Tika aku senyum itu tidak bererti aku gembira,,tika aku menangis itu tidak bererti aku sedih,,kadang aku sendiri keliru, dan saat itu hanya ?DIA yang yang mengerti HATI INI..”

  • "apabila engkau ingin mengambil seseorang menjadi teman,maka buatlah dia supaya marah,kemudian suruh orang bertanya padanya tentang dirimu dan rahsiamu.sekiranya ia mengatakn yang baik dan menyembunyikan rahsiamu,maka ambillah dia menjadi sahabat."

  • ‎~Carilah lelaki yang boleh mengingatkanmu tentang sembahyang , bukan lelaki yang selalu mengajak tengok wayang . Carilah lelaki yang selalu mengingatkan dirimu untuk mengaji , bukan lelaki yang selalu mengajak mu SMS tiap-tiap hari ♥~

  • Peringatan Rasulullah SAW kepada sahabat Baginda, Abu Dzar, katanya: “Wahai Abu Dzar, kamu pergi untuk mempelajari satu ayat al-Quran itu lebih baik daripada kamu solat seratus rakaat.” (Hadis riwayat Ibnu Majah)

  • Berikan kemaafan walau hatimu disakiti...Baik untuk muhasabah diri.~~~

  • Kita jangan terlalu mengharap dan mengimpikan, kerana mengharap kekadang tidak pasti menjadi kenyataan..  Jangan terlalu meletakkan harapan tinggi pada sesuatu yang belum pasti, kerana jika tidak diperolehi, pastinya kecewa sekali di dalam hati... 

  • Jasa-jasa bukan untuk dipuji dan dipuja. Bukan untuk dikenang atau untuk mendapat nama, tapi untuk taabbud kepada Tuhan. Biarlah jasa-jasa kita tidak nampak di mata orang, tapi ada dalam perhatian Tuhan!

  • Nafsu mengatakan perempuan cantik atas dasar rupanya, Akal mengatakan perempuan cantik atas dasar ilmu dan kepintarannya, Hati mengatakan perempuan cantik atas dasar akhlaknya...

  • ~SENYUM,,   RINGAN tak berSUARA AKAN TETAPI penuh MAKNA..~

  • ‎"kadang kala ALLAH hilangkan mentari...kemudian DIA datangkan guruh..puas kita menangis,mencari mana mentari kita..rupa2nya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yg cukup indah...BERSABARLAH....ada kemanisan disebalik kepahitan.."

  • ‎~Semalam adalah kenangan....  ~Dari kenangan kita perolehi pengalaman...   ~Dari pengalaman kita dapati pengajaran...  ~Dari pengajaran kita dapat kesedaran...  ~Kesedaran yang mengejutkan kita dari kealpaan..   ~Agar diri tidak terus rebah dilaman kehinaan...~

  • Sabda Rasulullah SAW   " Sesiapa yang Akhirat itu tujuan utamanya, maka Allah jadikan kekayaannya dalam jiwanya. Allah mudahkan segala urusannya dan dunia akan datang kepadanya dengan hina (iaitu dalam keadaan dirinya mulia).

  • Maafkan orang lain. Berikan kemaafan itu pada mereka. Bukan kerana kebaikan dan 
  • manfaat pada diri mereka, tetapi kebaikan dan manfaat pada diri kita sendiri.

  • Jangan pernah berhenti mendengar nasihat krn hati akan buta apabila kehilangan nasihat.

  • Islam itu kehidupan..kehidupan itu satu perjuangan..perjuangan itu adalah satu tuntutan..sentiasa berserah diri pada Allah dan jangan putus asa dengan Allah!

  • IKHLAS laa menjadi diri sendiri agar hidup penuh dgn ketenangan dan keamanan....hidup tanpa pegangan,ibarat buih2 laut...bila2 mse ia akan hilang..

  • kenangan membuatkan kita rndu...kenangan gak membuatkn kita menangis...abadikan kenangan bersama yg boleh membuatkn kita tersnyum...senyum itu juga penawar segala duka....semoga hidup kita lebih bahagia.... 

  • saya SUSAH tapi ada yang LEBIH SUSAH dari saya,,  saya DERITA tapi ada yang LEBIH DERITA dari saya,,  saya SEDIH tapi ada yang LEBIH SEDIH dari saya,,  saya SAKIT tapi ada yang LEBIH SAKIT dari saya,,  rupanya saya lebih SENANG dari MEREKA.   rupanya saya lebih BAHAGIA dari MEREKA,,  rupanya saya lebih GEMBIRA dari MEREKA,,  rupanya saya lebih SIHAT dari MEREKA...♥ ALHAMDULILLAH.. :)

  •  jarak jauh adalah ujian cinta..jarak dekat adalah ujian iman..menanti adalah bukti kesetiaan♥

  • kadang2 kita perlu membandingkan diri kita dgn org yang lebih kekurangan daripada kita supaya kita benar2 menghargai apa yang kita ada...ALHAMDULLILAH~~

  •   Rasulullah SAW bersabda : "Barang siapa yang berjalan dalam pencarian ilmu maka Allah SWT akan memudahkan jalannya ke surga." (HR. Ahmad)

  •   Jangan hanya melihat keburukan orang, kerana seburuk-buruk dia, ada 1001 kebaikan yang kamu tidak pernah lihat...

  •   bersungguh2 dan penuh minat, tapi orang xnampak kamu,
    dia bersahaja dan penuh keyakinan tapi mendapat perhatian ramai..

  •   Biar buruk di mata orang tapi indah di mata TUHAN, tapi tentu lebih bagus kalau indah di mata TUHAN juga indah di mata orang.

  •   Jadilah seperti ikan di lautan ,walaupun air laut masin tapi sedikit pon tidak mempengaruhi diri mereka

  •   dengan satu senyuman ,dapat cover sejuta masalah. So ,senyumlah :)

  •   Allah tak pernah menjanjikan langit akan sentiasa biru dan bunga akan bertaburan di sepanjang jalan. Namun Allah menjanjikan kekuatan dan pertolonganNya. Let Allah do the rest ;)

  •  apa pun masalahmu ,ia pasti akan berlalu. senyumlah ;)

  •  dunia ini mmg tidak adil .sbb tu perlunya ada akhirat ,di sanalah keadilan yg hakiki dan mutlak akan tertegak ;)

  •  seorang insan yg mempunyai minda dan sedar mengenainya ,bila2 masa sahaja dapat mengalahkan sepuluh insan yang tidak mempunyai minda da tidak sedar mengenainya..

  •  ketahuilah bahawa Allah selalu memberi PELANGI di setiap BADAI ,SENYUM di setiap AIR MATA ,BERKAH di setiap MUSIBAH .JAWAPAN di setiap DOA..

  •   Aku percaya cinta pandang pertama,,kerana aku mencintai ibubapaku saat pertama kali aku membuka mata melihat mereka...

  •   Dugaan itu datang untuk mengingatkan kepada yang lupa dan memberikan ganjaran kepada yang sabar.

  • peluang cuma dtg sekali sAja dlm idup...kalau kita tak hargai semasa ia dtg,mungkin kita akan kehilangan nye buat selama-lame nye.... ^__^

  •  biar lah buruk pasal diri kite...
    jgn buruk kan pasal org lain..

  •  ♥ cinta bukan untuk lahirnya kekecewaan TAPI cinta menguatkan lagi semangat dalam kehidupan ♥

  • Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba.Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya..

  •  SEMINIT perkenalan tak bermakna JATUH CINTA... ♥
    SEJAM berbual tak bermakna SAYANG... ♥
    SEMINGGU mengenali tak bermakna sudah MEMAHAMI... ♥
    SEBULAN bersama tak bermakna MEMILIKI... ♥
    BERTAHUN dalam ikatan tak bermakna hubungan itu KUKUH... ♥
    CINTA yang datang cepat...cepat jua ianya berubah HATI...♥

  •  Sabda Rasulullah SAW bermaksud: “Barang siapa memperbanyakkan istighfar, Allah melepaskan segala kesulitannya, menjadikan jalan keluar bagi kesempitannya dan mengurniakannya rezeki dari sumber yang tidak diketahui.” (Hadis riwayat Ibnu Majah)

  • Jangan kita rasa diri kita yg terbaek,, jangan rasa diri kita lebih dari orang lahir.. Ini akan menimbulkan rasa riak dalam diri..~~

  •   Sesungguhnya ZIKIR itu penenang HATI, penenang JIWA.. :)

  •   Walau tak ada ORANG menyayangi kita,,
    TAPI ALLAH SWT ada dekat di hati kita..

    Walau tak ada ORANG mencintai kita,,
    TAPI ALLAH SWT sentiasa MENGASIHI kita..

    Walau tak ada ORANG menolong kita,,
    TAPI ALLAH SWT ada MELINDUNGI kita..

    Walau tak ada ORANG merindui kita,,
    TAPI ALLAH SWT tetap menunggu kita..

    Walau tak ada ORANG menjaga kita,,
    TAPI ALLAH SWT sentiasa memerhatikan kita..

    Walau tak ada ORANG bersama kita,,
    TAPI ALLAH SWTsentiasa ada menemankan kita.. ^_^

  • "Manusia akan mati BILA-BILA masa,, tetapi tulisan boleh KEKAL selamanya..   maka tulislah perkataan yang akan kita GEMBIRA di akhirat kelak... "

  •   ♥ Anak yang berjaya bukan anak yang berjaya berkerjaya, mewahkan kehidupan ibu ayahnya. Tapi anak yang berjaya adalah anak soleh yang membawa ibu ayahnya turut serta menikmati Syurga bersama-sama..♥ 

  • Di mulakan dengan BISMILLAH
    Di sudahi dengan ALHAMDULILLAH
    Mulakan hari mu dengan SENYUMAN (^_^).

  •   •♥ "Jangan HINA permulaan seseorang.
    kerana kita TIDAK tahu bagaimana pengakhirannya.." ♥•

  •  berkata JUJUR, dengan membuat seseorang itu menangis lebih baik daripada BERBOHONG yang membuat dia tersenyum...

  •   manusia memang tidak lari dari melakukan kesalahan, kesilapan dan dosa..

  • dia tahu perangai saya yang gila-gila..   dia tahu kelemahan saya..banyak kali saya buat silap..   tapi tetap bersahabat dengan saya..   sebab dia nak masuk syurga dengan saya..   dia yang saya gelar SAHABAT...

  • Letak MALU pada PANDANGAN,,   Letak MALU pada PERCAKAPAN,,   Letak MALU pada PENDENGARAN,   Letak MALU pada PERBUATAN,,   barulah dikatakan MALU sebahagian daripada IMAN...

  •  Kalau kita rasa kita susah, ingatlah ada insan lain yang lebih susah dari kita. Maka syukuri seadanya kita..

  •  
    "SENYUM" ringan tak bersuara tapi, penuh makna.
    "SENYUM" murah tapi, tak ternilai dengan ringgit.
    "SENYUM" tak perlu tenaga tapi, besar motivasinya.
    "SENYUM" hal yang mudah tapi, selalu nampak indah.
    "SENYUM" 1 perkara yang biasa tapi, boleh menjadi istimewa.
    "SENYUM" ibadah yang paling mudah tetapi, berpahala setara dengan sedekah.:)

  •  Jangan merasakan diri kita ini sempurna kerana manusia itu tidaklah sempurna melainkan hanya Pencipta manusia itu sendiri, Allah Taala~


note: ni mungkin sebahagian yg saya dapat..klau ada masa saya akan
tambah lg... (^_^)


Kalau Anda Suka Like laa :)

07 May 2012

Holiday~~ cameron highland

salam & selamat ptg.,.huhu..
semalam sye br je post psl majlis pertunangan abg sy dkat kuala kurau,Perak..05/05/2012.. dan selepas je majlis selesai kami satu family pergi bercuti taw..just abg sy yg bertunang jela xikot..dia terus je balik bangi... de hal katanya..xkisahlahkan...haa,,xbgtaw lagi dekat manakan...hmm... cuba teka2...hehe.. xde keje lak...
k laa,,xnak main teke teki laa...lmbat t...kami g bercutu dekat cameron highland,Pahang..de 2 kereta yang g..
mcm biase laa,,,hanya gambar jer yg banyak...sbb nye sy pon malas nak cerita panjang lagi...
just enjoy k..

abg n his family...

my happy family..


check out dr apartment..

sempat lg posing.. ^_^

with my mum... <3

kakak & anak buah k...
di ladang teh..

pemandangan di ladang teh...

mak saya...
hmm,,pasni nak plan g bercuti kat tempat lain pula...dgn my family...sronok sgt taw...dgn kwn2 nnt kte plan yup... Pulau Pangkor mcm mne ntah??hope jadi laa sem depan...bole laa kumpul duit sekarang...hehe


Kalau Anda Suka Like laa :)

pertunangan abg~~ zihan



erk,,pe kes lak ny an...hehe~~jeng3..
assalammualaikum n selamat sejahtera...
wink3,,sbnrnye lme dah xupdate blog ny...n biarkan kosong jer tau...almaklumlah sblum ni duk stdy...
dan sebenar-benarnya line kat PSIS tu pon agak trok...jadi terpakse laa abaikan blog ni untuk seketika okeys...
hehehee...tp xde pape cerita menarik pon yang nak dikongsi,,just nak letak pic2 jer...

pic ape ea??
semalam 5 Mei 2012,,sah laa abg saya sudah bertunang...so saya bakal dapat kakak ipar baru laa xlama lg taw..huhu..mungkin ikat setahun,,kalau ada jodoh..jadi xnak banyak an cite baik kita sama2 tgok pic pertunangan diorang k..huhu..karang bebel2 bosan lak an...

gambar kengan kenangan besama bakal kakak ipar




mesra taw..~

jgn xpercaya,,ni adat diorg taw,,mkn gula & garam...asa garam khidupan katanya~`

bekas cincin
coklat yg simple..hehe


buah-buahan

bakal kakak ipar..~

family belah perempuan..

bersme mak tersyg.

hantaran dari pihak perempuan..

bersama pasangan~~ zihan & niza


sesi sarungkan cincin


kami dtg berserba pink aw...~~hehe


note: opss sory laa yer..gamba2 kat atas ny xtersusun...hehe...dan banyak lagi gamba xletak sebenarnye.....



Kalau Anda Suka Like laa :)